VITALT OG RENT DRIKKEVANN oppdatert 08.06.2018:

- 1.) Hvorfor er rent vann Alfa & Omega for helsen?

- 2.) Problemer med vanlig vann

- 3.) Kostnader med ulike typer vann:

- 4.) OM LØSNINGER PÅ RENT VANN

- 5.) Forutsetninger for min vurdering


- 6.) Uran funnet i drikkevannet mitt,

- 7.) Kjøpetips

- 8.) Reisetips: Produkter som gir deg rent vann på reise:

- 9.) Karafler og andre tips om energetisk vannbehandling


1.) Alfa & Omega for helsen:

Er det noe som er alfa omega for helsen så er det virkelig det å ha tilgang på sunt, rent og vitalt levende vann.
Hvorfor? Kroppen vår består av minst 65% vann. Man kan via å drikke nok rent vann styrke helsen vesentlig. Det er viktig i forh. til bl.a. din mentale ytelse, blir du dehydrert går ytelsen din ned ganske dramatisk. Men vann har og en rekke andre vesentlige viktige egenskaper i forh. til å avgifte kroppen. Via en periode med vannfaste kan du gi kroppen en sjanse til å reparere seg selv og restituere immunforsvaret totalt, men da er det viktig at du drikker rent og vitalt vann. Drikker du sure drikker, surt vann, kaffe osv. så blir kroppen sur bokstavelig talt og det er større sjanse for at du kan få utvikle sykdom.

2.) Problemer med vanlig vann:

Jeg skal ikke gå inn så mye på dette med rørkvaliteten, (lekasje av kloakk inn i ditt drikkevann fra springen) og hvordan vannet mister mye av renhet og livsgnist ved at det blir levert i din kran (via offentlige vannverk).


(ill over. innside av vannrør fra Ålesund):

Jeg nevner kun at vannet får positive ioner gjennom veien inn i metallrøene, som ikke er positivt for helsen. Positive ioner er ikke naturlig for kroppen din på lik linje med at surt vann ikke er det.
Det er og trist at det ikke lenger anbefales å drikke vann fra elver og bekker på grunn av fler forhold bl.a. parasitter og forurensning.

LØSNINGER:
Jeg ønsker heller fokusere på løsninger. Hvordan man kan få tak i det beste vannet til en pris som jeg mener er forsvarlig. Hvis du vil hoppe rett til min konklusjon og løsning, klikk her for scrolle ned.

Se også tips for produkter som egner seg på reise her.Noe som forøvrig har kommet frem i senere tid er at det brukes aliminium for å rense vannet og at rester av dette kan skape helseproblemer (vann levert via vannverk) som bl.a. alzheimers, men nok om det, jeg mener at vann fra vannverk som regel ikke er velegnet for å drikke og ofte da heller ikke brønnvann.


3.) Kostnader ved ulike typer vannprodukter:

En flaske med f.eks. 1.5 liter imsdal vann på plastflaske er desverre langt fra optimalt (plast er bl.a. knyttet opp mot helseproblemer (plasten i flasken vil "forurense" vannet slik at det oppstår en "hormonhermende" østrogen effekt) + at vannet i flasken kan inneholde endel bakterier, gifstoffet antimon og at flaskevann har lite vitalitet. Barn blir frarådet å drikke flaskevann i Sverige. Pris på kiosk = ca. kr 35.- for 1.5 liter!
Gode vannbehandlere kan koste over 12.000 kr, men du har friskt, rent og levende vann tilgjengelig til en kostnad som faktisk blir mye lavere enn flaskevann eller annet kjøpevann om man fordeler det på tid.

Den man etter min mening sparer mest på er å skaffe helsevann via et vannrensystem som jeg anbefaler herunder.
Kostnad blir da fordelt på 4 år = ca. kr 10.- pr dag for rent og friskt vann for hele familen. Det er det utvilsomt verdt.Man bør drikke minst 2 liter rent vann hver dag. Jeg har selv testet mange vannbehandlingssystemer alt i fra de rimeligste til mer avanserte. Når man kjøper vannrensesystemet kan man velge å betale via Klarna nedbetaling med ca. kr 580.- i måneden (null kontant), eller man kan få faktura 14 dager / via kort og betale med en gang, som man jo sparer mest på.

4.) OM LØSNINGER PÅ RENT VANN:

Jeg har da kommet frem til et forslag på løsning her:PRODUKTENE JEG ANBEFALER:

Produktet jeg anbefaler er først og fremst dette osmoseanlegget og evt. Alkamedi 2000 (som er tilsv. tidligere renseutstyr jeg hadde før):

Dette produktet kan endre ph verdi, samt øke vannets antioksydant effekt og fjerne parasitter og mye mer. Hvorfor endre ph verdi på vannet? Med surt vann kan du vaske ting mer effektivt f.eks. Men det som er vesentlig er muligheten av å drikke alkalisk vann (ikke surt) fordi en "vanlig" kropp ofte er forsuret på grunn av livsstil, kosthold og mange andre faktorer.
Problemet med sur kropp kan være at virus, bakterier og parasitter trives. Med dette systemet kan du selv stille inn optimal ph-verdi.
Videre får kan du stille inn systemet slik at du får vann med negative ioner som kan gi en del helsegevinster.

Kostnad fordelt på 4 år = ca. kr 10.- pr dag for rent og friskt vann for hele familen. Hva det utgjør i helsegevinst kunne jeg gjerne ha utdypet mer, men jeg mener det er verdt pengene og kanskje den viktigeste investeringen i din helse. Jeg har selv tidligere brukt Alphion 109(link er tilsvarende i dag) og er kjempefornøyd!
En av fordelene med disse modellene er at du kan ta de med deg på reise / flyttefot enkelt, da den ikke er fastmontert.

Jeg mener sunt og vitalt, rent vann med riktig ph er essensielt og absolutt et viktig verktøy på vår vei til bedre helse!!

Oversikt andre vannbehandlingsprodukter:


5.) Forutsetning for min vurderinger og kjøpetips:

Siden 1990 har tema vannkvalitet interessert meg da jeg kjøpte mitt første vannrensesystem basert på kull og sølvfilter til en rimelig pris av kr. 200,- som da var en "verdensnyhet". Lite visste jeg da at dette langt fra var godt nok. Siden 90 tallet har jeg hatt gleden av å teste ut div. vannvitaliseringssystemer og man skal ha stor interesse for rent og sunt vann for å sette seg inn i det som finnes, selv om man vel aldri blir utlært.


Illustrasjonen over, viser vannsystemet jeg kjøpte i 1990, til et par hundre kroner, filteret den gangen kostet ca. kr 90.- pr. stk. og varte ikke så lenge.

Jeg har da siden 90 tallet blitt mer og mer opptatt av helse. Jeg har tatt utdanning som kostholdsveileder ved Tunmed. Jeg har studert holistisk helse inngående via internett, bøker, filmer og andre kilder i en årrekke og tør påstå av rent og optimalisert vann er en av våre viktigste kilder til helse.


6.) Uran funnet i vannet mitt juni 2013:

Jeg analyserte vannet vårt (drikkevannet) ved å sende inn til Labnett etter mistanke om uranforurensning av vannet. Jeg vedla to prøverør med vann.
Det ene røret var merket "Nummer 1" (vann rett fra springen) og det andre var merket nummer 2" (vann filtrert av "JP 109 Alphion" (tilsvarende produktet omtalt her på denne siden = Alkamedi 2000).

Her er resultatet av uranmåling i vann før og etter vannfilter:


Resultatet viser altså ca. 1.8 microgram pr. liter vann som er tett oppunder hva WHO hadde som grense tidligere (2 microgram) pr. liter noe som såpass mange hadde i sine målinger av drikkevann at de av "praktiske" hensyn gradvis øket dette til 15 og så 30 microgram.
"Since the publication of this provisional guideline value, it has become increasingly clear that concentrations can often exceed 2 µg L–1 in groundwater and that the value may therefore be impractical".
Da mener jeg at man bør legge seg under 2 microgram pr. liter om man har andledning til det.
Vannfiltersystemet klarte å redudere minst 80% av uranet, slik at vannet ble vesentlig friere for uran og i følge WHO mer enn godt nok og innenfor grenseverdiene med meget god margin.

FILM SOM VISER TILSVARENDE PROD. (egenskaper) I BRUK:

(Produktet over er et litt mer kostbar system som er fastmontert)....


Her er vannsystemet tilsv. mitt (bildet over)


07.) Kjøpetips:

Du finner en oversikt over mange vannforedlingsprodukter her.

Produktet jeg anbefaler dette osmoseanlegget og Alkamedi 2000, selges bl.a. via den norske Nettbutikken Altshop og den finnes også i sort utførelse (farge). Fordelen med osmose er at fjerner alt av virus, tungmetaller og sprøytemidler.

OBS! Viktig! Den hender at Altshop har kampanjerabatter! Disse rabattkodene oppdaterer jeg så godt jeg kan her. Oversikt over deres vannrensere her.

Altshop befinner seg i Norge og er en av de beste nett-butikkene i Norden etter mitt skjønn.

Tips! For å spare vannfiltersystemet ditt (ioniseringsplatene) kan du med fordel kjøpe dette magnetsystemet (les mer her)!

Bor du i utlandet eller ønsker du å importere evt. den fastmonterte modellen som har samme egenskaper kan du evt. handle fra Amazon

Vannvitaliseringssystemet omtalt her er vurdert av holistisk helseveileder og kostholdsveileder Simen Myrberge som selv eier og bruker dette.

Klikk her for å anbefale: "Gode råd om vannrense/optimaliseringssystem" for andre venner på Facebook:
Takk for at du sprer dette! :-)


08.) Reisetips: Produkter som gi deg rent vann på reise:


Hvis du ikke kan ta med deg vannrensesystemet ditt kan du bruke andre mer forenklede løsninger som alikevel kan bidra til renere vann.
Bl.a. finnes det system som Vivatap (jeg har snakket med utviklerne direkte i Norge og testet dette selv) som fjerner bl.a. klor og endel bakterier samt forbedrer smaken.

Dette gjør Vivatap:
- Tar bort all klor i vannet
- Kan fjerne enkelte bakterier, som E.coli og salmonella
- Korrigerer pH i vannet
- Tilfører mineraler
- Gir bedre smak på saft, kaffe, te og andre drikker.

Utviklerne av Vivatap fortalte meg at de hadde brukt dette til å rense vann der vannet ikke var tilrådelig å drikke i u-land, men jeg personlig ville ikke ha brukt dette i slike ekstremtilfeller.

Illustrasjonen over viser vann før og etter Vivatap (klor er fjernet).Fler tips når du er på reise er å ta med ph dråper som du kan bruke i vannet for å endre ph verdien slik at det blir mindre surt.


MITT BESTE REISE-TIPS?

Er å kjøpe en slik flaske (bildet herunder) og bruke Vivatap i vannet i tilegg, men så klart være litt kresen alikevel med vannet en putter i flasken, etter mitt skjønn. Flasken under er i blyfritt rent glass og med hellig geometri "flower of life" symbolet:OBS! Flasken over finnes i 0.5 liter og i 0.7 liter, jeg vil heller anbefale 0.7 liter da slipper du å fylle på så ofte.

Det er også mulig å handle ph dråper og andre ph relaterte produkter svært rimelig via USA.

Se fler tips for hvordan handle rimelig via USA her.


9.) Karafler og andre tips om energetisk vannbehandling:


Vannkaraffel med unik form setter prikken over ien?
Ingen form i naturen er tilfeldig. Et egg har stor holdbarhet grunnet sin form. En pyramide har sine egenskaper bl.a. ut i fra form og plassering.
En vannkaraffel kan også ha sin bestemte form som kan påvirke vannet hevder mange. Min opplevelse av denne unike vannkaraffelen av type
"TC Alladin karaffel"er at vannet blir rundere og bløtere i munnen og at det føles mer helhetlig og naturlig. Jeg vil ikke akkurat anbefale å ta urenset vann inn i karaffelen og stole på at det blir 100%, men det er et viktig skritt i en helhetlig vannbehandling. Bare pass på å rengjøre denne ofte. Anbefales!

Det finnes også fler vannrenseprodukter, for en oversikt fra en god norsk nettbutikk kan du klikke her.


Fler tips ang. helseprodukter av Simen Myrberget? Ellers anbefales facebooksiden under her, norges beste guide for kjøp av helsekost på nettet, deriblant norsk guide for iherb og Amazon osv. via ispar.no: